Onze eieren zijn Fipronil vrij

27 augustus 2017

Bij Smits Bron van energie kennen we onze verantwoordelijkheid. Dagelijks produceren wij honderdduizenden eieren die rechtstreeks van ons bedrijf de voedselketen ingaan. Het besef dat wij met voedsel bezig zijn, zit bij ons stevig verankerd in de organisatie. Voedselveiligheid is een van de pijlers van onze organisatie. Wij hebben een eigen kwaliteitsafdeling en onze eieren worden geproduceerd onder de volgende certificeringen:  IKB, KAT en VLOG. Vervolgens worden de eieren verwerkt in ons eigen IFS gecertificeerd pakstation. Maar dit gaat voor ons niet ver genoeg.

Naast alle verplichte controles en onderzoeken worden onze eieren volgens een frequent schema  onderzocht op ruim 700 residuen waaronder Fipronil. In onze eieren is geen enkel residu gevonden. Daarnaast worden onze eieren natuurlijk gecontroleerd op de aanwezigheid van Salmonella en Dioxine. Alle eieren met de printnummers 2-NL 4364401, 2-NL 4364407 en 2-NL4386401 zijn vrij van Fipronil,  699 overige residuen, Salmonella en Dioxine!

“Ons kwaliteitssysteem werkt”

Smits Bron van energie hanteert al enkele jaren een strikt toelatingsbeleid op alle producten en leveranciers die in aanraking komen met onze dieren. Als een van de weinige pluimveebedrijven hebben wij een eigen kwaliteitsteam dat beoordeelt of alle vereiste kwaliteitsgaranties en certificaten aanwezig zijn voordat wij een product of toeleverancier toelaten.

Volgens ons is dit de manier om een veilig product in de markt te kunnen zetten. Voor ons is dit een bevestiging dat de jarenlange inspanning op dit gebied zijn vruchten beginnen af te werpen en dat wij naar de toekomst toe verder zullen gaan met het streng beoordelen van onze leveranciers.

Mocht u een van onze eieren hebben gekocht dan wensen wij u smakelijk eten, geniet van dit geweldige product!

Deel dit bericht op:

0161 45 41 74