Kurkdroge grond heeft organische stof hard nodig!

17 augustus 2018

Velen tuinen en akkers zijn door de recorddroogte van juli 2018 grotendeels verdord. Het beregenen van de grond is in velen gevallen niet (meer) hét redmiddel, organische meststoffen is hetgeen wat de grond nu hard nodig heeft!

Zoals uit het artikel van Johan Raap blijkt is de kurkdroge grond toe aan vochthoudend vermogen. Organische meststof is hiervoor de oplossing. De meststoffen zorgen voor een goede bodemvruchtbaarheid, verhoogt gewas opbrengst, heeft een groot vochthoudend vermogen en is vrij van ziektekiemen. Smits BV verkoopt haar eigen pluimveemest in de vorm van organische mestkorrels onder de naam Organisoil. Organisoil zorgt ervoor dat tuinplanten goed groeien, mooi bloeien en extra weerstand krijgen. Vanwege het hoge gehalte aan organisch materiaal draagt Organisoil bij aan een goede bodemvruchtbaarheid. De voedingstoffen die in de korrels aanwezig zijn, komen geleidelijk vrij en dit maakt de bodem vruchtbaar. Organisoil is toepasbaar op elke grondsoort, heeft een lange werkingsduur en kan elk seizoen gebruikt worden.

Het proces van mestverwerking verloopt als volgt:
Onbehandelde pluimveemest wordt als ruw product direct uit de stal naar een verwerkingsinstallatie getransporteerd, waar het vocht aan de mest onder vacuüm wordt onttrokken. De droge stof wordt vervolgens gepelleteerd, met als resultaat een mestkorrel. Tijdens het onttrekken van het vocht van de mest wordt de mest gedurende voorgeschreven tijd op hoge temperatuur gehouden, waardoor het mestpoeder is gehygiëniseerd. Een duurzaam systeem, waarbij alle voedingselementen behouden blijven zonder enige emissie. Het eindproduct, is een hoogwaardig natuurlijk product dat door het hygiëniseren gegarandeerd vrij van ziektekiemen, ongewenste schimmels en bacteriën.

Omdat Smits haar hennen voed met voer zonder soja wat niet genetisch is gemodificeerd (non-GMO) is de mestkorrel te gebruiken als biologische voedingsstof voor planten. Tevens draagt deze duurzame mestkorrel bij aan de circulaire economie.

Organisoil organische mestkorrels zijn te koop in emmers van 1, 7 en 10 kilo. Indien u interesse heeft in grote aantallen, gelieve contact op te nemen met Smits BVAlgemene dosering is 1 kg per 10m².

Organisoil verkooppunten:
- Villa Mol, Bisschop de Vetplein 1 te Gilze
   10 KG emmer € 20,00
     7 KG emmer € 15,00
     1 KG emmer €   4,00

www.bol.com
- Horta Baarle-Hertog
- Van Kemenade, locatie Bavel en Son

Artikel: Brabants Dagblad, Johan Raap, 10-08-2018 

Deel dit bericht op:

0161 45 41 74