smits vacatures

Géén verboden middelen in Smits Eieren

9 juli 2018

Het is inmiddels alweer een jaar geleden dat de hele Nederlandse voedselproductie werd opgeschrikt door de Fipronil crisis. Een enorme klap, in het bijzonder voor de Nederlandse Pluimveesector. Hoe heeft dit in een sector kunnen gebeuren die zo goed staat aangeschreven in de wereld?

Ondanks dat vele Nederlandse maar ook talloze buitenlandse bedrijven te maken hebben gehad met de gevolgen van deze Fipronil crisis is het voor Smits juist “de” bevestiging geweest dat haar strategie die zij al jaren volgen, de juiste is. Doordat Smits de gehele keten van” Kuiken tot Ei aan de keukendeur” in eigen hand heeft, weten zij exact wat er met haar eieren gebeurt en hebben ze volledige controle over de kwaliteit van de eieren. Daarnaast voert een eigen kwaliteitsteam dagelijks diverse controles uit en nemen ze leveranciers onder de loep om een crisis als de Fipronilcrisis te voorkomen. Zo worden de eieren van Smits frequent gecontroleerd door een onafhankelijk lab op meer dan 700 stoffen.

Helaas is dit voor de sector niet vanzelfsprekend, zo blijkt uit een recent verschenen rapport van Foodwatch. Daaruit blijkt dat er bij verschillende bedrijven het laatste jaar 15 verboden middelen in het ei zijn gevonden. Natuurlijk volkomen onacceptabel voor de consument. Daarom zijn wij supertrots dat wij op elk gewenst moment kunnen aantonen dat onze eieren geen van deze 700 stoffen bevatten. Preventief onderzoek is voor ons vanzelfsprekend. Smits voelt zich verantwoordelijk en realiseert al te goed dat wij voedsel produceren. Ons personeel wordt getraind hier zeer nauwkeurig mee om te gaan.

Zoals uit het rapport van Mr. W. Sorgdrager blijkt moet dat bewustzijn, produceren van voedsel, nog zeker in de sector opgepakt worden. Samen met Egg-Sellent gaan wij u de veiligste, verste en lekkerste eieren aan huis bezorgen!

Bronnen: https://www.foodwatch.org/nl/onze-campagnes/onderwerpen/nvwa/actuele-nieuwsberichten/gewobde-inspectierapporten-naast-fipronil-nog-minstens-15-andere-verboden-middelen/
Onderzoek Fipronil in eieren, juni 2018 mr. W. Sorgdrager

Deel dit bericht op:

0161 45 41 74