smits meststoffen
Duurzame landbouwgrond met mestverwaarding

Mestverwaarding

Zou het niet fantastisch zijn als we kunstmest overbodig kunnen maken? Vanuit die gedachte is onze mestverwaardingsfabriek ETEKIN™ ontwikkeld.

Onbehandelde pluimveemest wordt als ruw product direct uit de stal naar de ETEKIN™-installatie getransporteerd. Waarna de installatie de mest gaat drogen, hygiëniseren en pelleteren (korreltjes persen). Oftewel: van onbewerkte mest wordt er een organische kunstmestvervanger geproduceerd. En dat zonder enige emissie. Een duurzaam systeem, omdat de mest alle voedingsstoffen behoudt. Dit eindproduct gaat naar bijzondere teelten in binnen- en buitenland die voorheen alleen op kunstmest aangewezen waren.

Met deze door ons zelf ontwikkelde innovatie wordt kunstmest van de markt gedreven waardoor landbouwgrond duurzamer wordt en er bijvoorbeeld geen oerbossen meer hoeven worden gekapt. Onder de naam ETEKIN™ wordt deze installatie ook zelf wereldwijd verkocht aan bedrijven die hun mest net als wij ook duurzaam willen verwaarden.

Ga naar de website van ETEKIN™ »

Ruwe mest direct uit de stal

ETEKIN techniek

Organische meststof in poedervorm

Gepelleteerde organische meststof

Verkooppunten

Online
U kunt Organisoil online bestellen via Bol.com

Ophalen
U kunt Organisoil ophalen bij Villa Mol 
Bisschop de Vetplein 1, 5126 CA  Gilze

Organisoil 100% organische complete tuinmeststof

Organisoil 100 % organische complete tuinmeststof geeft de plant voeding en verbetert daarnaast de bodem gezondheid.

Organisoil is uitermate geschikt voor gehele gazon, siertuin, moestuin, fruitbomen, border, bol- en knolgewassen, potplanten, bamboe en siergrassen. Organisoil zorgt ervoor dat je tuinplanten goed groeien, mooi bloeien en extra weerstand krijgen. Vanwege het hoge gehalte aan organisch materiaal draagt Organisoil bij aan een goede bodemvruchtbaarheid. De voedingstoffen die in de korrels aanwezig zijn, komen geleidelijk vrij en dit maakt de bodem vruchtbaar. Het product heeft een groot vochtopnemend vermogen en is vrij van ziektekiemen, ongewenste schimmels en bacteriën.

Organisoil bevat tevens Magnesium en IJzer. Hierdoor worden de planten mooier en bloeien ze uitbundig.

Organisoil is toepasbaar op elke grondsoort. De korrels hebben een lange werkingsduur en kunnen in elk seizoen gebruikt worden. De korrel kan ook bij zonnig weer toegepast worden, er is geen kans op verbranding. De korrels zijn zeer gemakkelijk uit te strooien. Algemene dosering 1 kg per 10 m².

0161 45 41 74